Hozzávalók:
- 1 csomag (250 gramm) natúr vagy füstölt tofu (GMO mentes),
- egy vörös- vagy lilahagyma,
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma,
- só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint,
- kb. 4 evőkanálnyi zabkorpa vagy tönkölymorzsa
- szőlőmag olaj a sütéshez
Elkészítés:
Reszeljük le a tofut egy kis lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a fűszereket, apróra vágott hagymát. Egy könnyen gyúrható masszát kapunk (ha nagyon morzsás adjunk hozzá egy pici vízben elkevert őrölt lenmagot). Ezután forgassuk bele a morzsába és szőlőmagolajban süssük ki a fasírtokat. Sütés után itassuk le róla a fölösleges olajat.
Fogyasszuk főzelékekhez egészséges alternatívaként, de zöldségkörettel is kiváló főétel lehet.