Ahogy a gasztronómiában is igaz, vagyis az édes a sóssal, savanyúval kitűnő párost tudnak alkotni, úgy igaz ez a színekre is! Egy szép zöld, vagy narancs színt visz a szürke hétköznapokba. Úgy, mint ez a tejszínes barackos csirke is, pár szem kelbimbóval tálalva.
Nem lesz sok? Merülhet fel a kérdés. Barack és a kelbimbó? Egy próbát megér!
Eredeti, izgalmas ízbomba!
Hozzávalók:
• ½ kg filézett csirke vagy pulykamell
• 2 dl tejszín
• 5 szem burgonya
• 3dl tej
• ¼ kg kelbimbó
• 1 doboz őszibarackbefőtt
• bors
• só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük fel főzni a meghámozott és felkockázott burgonyát és egy külön lábasban a kelbimbót. Kevés olajon süssük át az előtte megtisztított és szeletekre vágott csirkemell csíkokat kb. 10 percig egy serpenyőben. Miután picit megkapta a hús mindkét oldalát, a serpenyőben lévő olajat öntsük a tepsi aljára és helyezzük rá a félkész csirkefiléket. Minden húsra tegyünk 1-1 gerezd barackot és öntsük le a tejszínnel. Helyezzük az előmelegített sütőbe és 180 fokon 20 percig süssük. Ezalatt készítsük el a burgonyapürét és a megfőtt kelbimbót vegyük le a tűzről és öntsük le róla a vizet.
Miután megsült a hús, tegyük egy tányérra, köretnek tegyünk mellé burgonyapürét és rakjuk körbe kelbimbóval. Nemcsak szín, az íz kavalkád sem fog elmaradni!