Tavaszi édesség

Tavaszi édesség

Hoz­zá­va­lók:

Friss vagy mirelit bogyók (málna, szeder, ribiszke),
60 ml száraz fehér bor,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál citromlé,
75 g porcukor,
180 ml tejszín.

Ossza el a gyümölcsbogyókat 4 fagylaltos kehelybe. Elektromos habverővel egy tálban keverje össze krémes állagúvá a bort, a citromhéjat, a cukrot és a tejszínt.
Ossza el a krémet a négy kehelybe, a tetejét díszítse tejszínhabbal.

Négy adag: adagonként 17,1 g zsír. 1196 KJ.


Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár