Sütőtök leves

2011.10.28. - Írta: Várady Judit

Sütőtök leves

Hozzávalók:

• 1 kisebb sütőtök
• 2 sárgarépa
• 2 evőkanál olíva olaj
• 1 fej hagyma
• só
• bors
• 2 evőkanál liszt
• 1 liter víz
• tökmag (díszítéshez)

Elkészítés:

A sütőtököt hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat, majd kockázzuk fel. A sárgarépával, hagymával tegyük szintén ugyan ezt.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát és a lisztet is, és pár percig pirítsuk meg.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a sütőtököt, majd forraljuk fel. Sóval, borssal ízesíthetjük, majd turmixszoljuk össze és pirítóssal tálaljuk!


Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta



Bezár