Savanyú káposztával töltött csirkecomb

2011.05.24. - Írta: Kisa Judit

Savanyú káposztával töltött csirkecomb

Hozzávalók

40 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 2 evőkanál natúr ételízesítő, 4 kisebb alsó- vagy felsőcomb

A káposztát megkóstoljuk, ha kell átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, lecsepegtetjük. Könnyebben fogyasztható, ha kisebb darabokra vágjuk a hosszú szálakat. Olajon a natúr ételízesítőt hozzáadva megpároljuk. Kihűtjük, majd a tisztított, megmosott csirkecombok bőre alá tömködjük. Kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetve, 210 ºC-on 50 percig sütjük a combokat.

 

Ötlet: aki szereti a különleges ízeket, készítse tökmagolajjal ezt a fogást. A tökmag aromája a savanyú káposzta ízével fenséges együttes!

 

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu


 


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus



Bezár