Padlizsántál

2011.06.10.

Padlizsántál

Hoz­zá­va­lók:

500 g padlizsán,
500 g hagyma,
500 g zeller,
150 g zöld olajbogyó,
300 g paradicsom,
4 evőkanál napraforgóolaj,
6 evőkanál extra szűz olívaolaj,
frissen őrölt fekete bors,
25 g cukor, só,
7 evőkanál fehér ecet,
2 evőkanál kapribogyó.

Mossa meg a padlizsánt, sózza be, helyezze egy szűrőbe, hogy a kesernyés leve lecsepegjen. Aprítsa fel a hagymát finomra, blansírozza a zellert, és vágja fel. Az olajbogyókat vágja félbe, magozza ki. Blansírozza a paradicsomot és szűrőn paszírozza át. Melegítse fel a napraforgó olajat egy serpenyőben, s süsse benne a padlizsánt mindkét oldalán amíg aranybarna lesz. Az olívaolajon párolja meg a hagymát. Adja hozzá a zellert, az olajbogyókat, a paradicsomot, és ízesítse sóval, borssal. 5 percig süsse lassú tűzön. Adja hozzá a cukrot, ecetet, kapribogyót, padlizsánt és együtt süsse tovább még 10 percig amíg az ecet teljesen el nem párolog. Hagyja a zöldségeket kihűlni, mielőtt tálalja!


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár