Lilahagymás kínai kel fokhagymás öntettel

2011.06.17. - Írta: Kisa Judit

Lilahagymás kínai kel fokhagymás öntettel

Hozzávalók:

80 dkg kínai kel, 2 közepes fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 2 kávéskanál só, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál almaecet, 1 teáskanál méz

A zúzott fokhagymára öntjük az olajat, és egy kisebb edényben addig melegítjük, míg megjelennek az első gyöngyöcskék az olajban. Ekkor felöntjük 1,5 dl vízzel, összeforraljuk. Ízesítjük ecettel, sóval, mézzel. Ráöntjük az összevágott zöldségekre, összekeverjük. Tetejét megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár