Kókuszos csirke spenóttal
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 nagy csirkemell
- 3 csésze bébi spenót
- 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
- 1/2 csésze kókusztej
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 nagy csirkemell
- 3 csésze bébi spenót
- 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
- 1/2 csésze kókusztej
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt chili
- maroknyi mandula
- só és bors ízlés szerint
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1) A mandulát egy serpenyőben kókuszolajon pirítsuk meg, majd öntsük fel a kókusztejjel.
2) Tegyük bele a spenótot, majd lefedve alacsony hőfokon főzzük meg.
3) Közben a felaprított vöröshagymát pici olajon fonnyasszuk meg, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott csirkemellet és pirítsuk néhány percig.
4) Ízesítsük köménnyel, chilivel, sóval, borssal.
5) Ezt követően öntsük fel a spenótos, kókusztejes lével és kb. 15-20 percig főzzük.