Kókuszos csirke spenóttal

2014.06.25.

Kókuszos csirke spenóttal

 Gyors és egyszerű recept egészségtudatos ínyenceknek

Kókuszos csirke spenóttal

Hozzávalók (2 személyre): 

- 1 nagy csirkemell
- 3 csésze bébi spenót
- 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
- 1/2 csésze kókusztej
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt chili
- maroknyi mandula
- só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1) A mandulát egy serpenyőben kókuszolajon pirítsuk meg, majd öntsük fel a kókusztejjel.

2) Tegyük bele a spenótot, majd lefedve alacsony hőfokon főzzük meg.

3) Közben a felaprított vöröshagymát pici olajon fonnyasszuk meg, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott csirkemellet és pirítsuk néhány percig.

4) Ízesítsük köménnyel, chilivel, sóval, borssal.

5) Ezt követően öntsük fel a spenótos, kókusztejes lével és kb. 15-20 percig főzzük.


Szakértőink

dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár