Kakaós Szelet

Kakaós Szelet

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg fruktóz
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 db tojás
  • 4 dkg kakaó
  • 0,5 l 1,5 %-os tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg diabetikus sárgabarack dzsem

Elkészítés:


A margarint habosra keverjük a fruktózzal és a tojással. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A margarinos keverékhez felváltva adagoljuk a tejet és a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, legvégül a kakaót tesszük bele. A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes tűzön tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt lapjával kettévágjuk, és megkenjük a dzsemmel.


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész



Bezár