Hozzávalók:
5 dkg étcsokoládé
2 dkg margarin
1 tojás
2 dkg liszt
1 teáskanál aprított gyömbér
2 kávéskanál cukor
pici só
0,5 dl víz
Még mielőtt neki állnánk, melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Amíg a sütő bemelegszik, vegyünk elő egy kerek sütőformát, vajazzuk ki és cukorral vékonyan szórjuk meg. A csokoládé felét tegyük felére, a másik felét pedig olvasszuk meg és hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét verjük habossá, a sárgájához adjunk 1 kávéskanál cukrot és keverjük el jó alaposan. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, egy pici sót és az addigra kihűlt csokoládét. Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjéből felvert habot.
Egy kis edényben fél dl vizet melegítsük meg a gyömbérrel és a maradék púpos kávéskanál cukorral. A tűzről levéve várjuk meg, amíg kihűl, és csak azután adjuk hozzá a maradék csokoládét!
A tésztát felezzük el, a sütőforma feléig tegyük bele, majd öntsük bele a gyömbérszirupot és fedjük le a maradék tésztával.
Csupán 10 percig süssük és vaníliafagylalttal tálaljuk!