Céklás túrókrém

2011.03.07.

Céklás túrókrém

Hozzávalók:

  • 1 cékla
  • 2 cm-es torma
  • 1-2 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 kiskanál méz
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró

 

A meghámozott nyers céklát és a friss tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet. Ezután turmixoljuk vagy alaposan összekeverjük a tejföllel és a túróval. Hűtőben tároljuk, csak pár napig fogyasztható.

Elkészítési idő: 15 perc

Ötlet: a túrót tofuval is helyettesíthetjük, illetve a tejföl elhagyható, akkor is jó ízű, de darabosabb krémet kapunk. Ha nincs friss torma, akkor 1-2 evőkanál ecetes tormával is ízesíthetjük. A friss tormagyökér a hűtőben hetekig eláll, mindig csak annyit reszeljünk belőle, amennyire szükségünk van.
 


Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos



Bezár